KOMPLEX TECHNOLÓGIA KIDOLGOZÁSA EGY FORRADALMIAN ÚJ ÉLETMINŐSÉGET JAVÍTÓ FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZER TERMÉK CSALÁD PROTOTÍPUS, A CIBORUM VITAE KIALAKÍTÁSÁRA

A NAGYKUN-HÚS Kft. 282,87 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 keretprogramban megjelent „GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázati kiíráson. A 628 602 520 forint összköltségű projekt végrehajtásával olyan sertéshús alapú termékprototípusok kerülnek előállításra, melyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan jó, életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák majd. A fejlesztés sikeres befejezése után a fogyasztók számára egy magas biológiai értékkel rendelkező termékcsalád jön létre, amely az egészségük támogatása mellett a Magyar Húsfeldolgozás, és azon belül a sertéságazat presztízsét is növelheti.

 

A NAGYKUN-HÚS Kft. a GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00410 azonosító számú pályázat nyerteseként, a projektet a kiírás követelményeinek és saját vállalásainak megfelelően hajtja végre. A projekt kivitelezéséhez 32 %-os önerőt, azaz 201 152 800 forintot biztosít. A projekt megvalósítás során a kedvezményes hitel összege 144 578 586 Ft. A beruházás várható befejezési dátuma: 2020. november 30.

A projektben létrejövő új termék/technológia/ prototípus új műszaki, tudományos eredmény kidolgozásával jön létre.  A fejlesztés több ponton is kapcsolódik a Kormány által meghatározott Intelligens Szakosodási Stratégiákhoz. A megvalósítás helyszíne Hazánk egyik fejlődésben elmaradott területe, a fejlesztés két tradicionálisan hazai ágazat szinergista hatásokon alapuló innovációját jelenti egyben. Mind a húsipar, mind pedig a gyógynövény ipar kölcsönös előnyökön alapuló együtt működését feltételezi. Négy húskészítmény termékcsoportban kerülnek a gyógynövény olajok használatra:

  1. Marinírozott húsok
  2. Darált húsok
  3. Májasok
  4. Vörös áruk

A termékek tervezése során két célcsoportot kerül megszólításra: azon fogyasztók, akik valamilyen egészség károsodásban szenvednek, és azon fogyasztók, akik tudatosan táplálkoznak és fontos számukra az egészségük megőrzése.

 

 

A projektről további információ a www.nagykunhus.hu oldalon érhető el.

 

További információ kérhető:

 

Nagy Arnold témavezető
Tel.: 06-20-367-2120
Email: arnold.nagy@gmail.com