VISIONAIL - GINOP-2.1.2-8-1-4-16, projektelőkészítési, pályázatírási és projektmenedzsmenti feladatok

VISIONAIL - Körömbetegségek és körömelváltozások dokumentálására és értékelésére alkalmas automata rendszer kifejlesztése

 

A MEDINER Gyógyszerkereskedelmi, Marketing és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 175,18 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 keretében megjelent „VISIONAIL - Körömbetegségek és körömelváltozások dokumentálására és értékelésére alkalmas automata rendszer kifejlesztése” című pályázati kiíráson. A 318 513 736 forint összköltségű projekt keretében gyógyászati segédeszköz kifejlesztése valósul meg, mellyel különböző körömbetegségek korai diagnosztikáját, az egyes betegségek differenciáldiagnosztikáját segíti.

 

A MEDINER Kft. a GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00002 projekt azonosító számú pályázat nyerteseként, a kiírás követelményeinek és saját vállalásainak megfelelően A MEDINER Kft. a projekt kivitelezéséhez 13,7 %-os önerőt, azaz 43 636 382 forintot biztosít. A projekt megvalósítás során a kedvezményes hitel összege 99 694 799 Ft. A beruházás várható befejezési dátuma: 2020.április 30.

A projektben létrejövő új termék/technológia/ prototípus új műszaki, tudományos eredmény kidolgozásával jön létre. A tervezett projekt hozzájárul az „Egészséges társadalom és jóléthez”. A prioritás ugyanis (többek között) magában foglalja a betegségek megértését, korai diagnózisát, a fejlett orvosi és műszeres terápiákat, klinikai módszereket és az innovatív egészségipari megoldásokat. A projektleírás alapján kijelenthető, hogy a VISIONAIL kísérleti fejlesztés ezek mindegyikéhez hozzájárul. A haladó egészségipari technológiák széleskörű alkalmazásán keresztül hosszútávon elérhető a társadalom általános egészségi állapotának megőrzése, javítása. A tervezett KFI tevékenység, valamint a kifejlesztett prototípus e közvetett - a társadalom egészére vonatkozó – átfogó cél megvalósítását segíti elő. A kifejlesztendő termék neve VISIONAIL, mely a köröm és köröm körüli bőrterület vizsgálatára, a körömelváltozások dokumentálására és analizálására szolgáló eszköz. A kialakítandó eszköz lehetséges felhasználói mind hazai, mind nemzetközi szinten az általános orvosi rendelők, bőrgyógyászati szakrendelők, kórházak, gyógyszer-gyártók és - forgalmazók (pl. klinikai vizsgálat során), lehetnek. Célunk, közép hosszú távon a folyamatos fejlesztés: a különböző felhasználói csoportoknak különböző szoftvereket fejlesszünk ki, (egyénre szabott megoldásokat, mivel különböző igényekkel rendelkeznek). Ezen megoldások már mobileszközökre lennének applikálva mind IOS- mind Android-os formában. 

 

A projektről további információ a mediner.hu oldalon érhető el.

 

További információ kérhető:

 

Virág Attila, projektvezető
Tel.: 06-30-427-5350
Email: virag.attila@varosokologia.com