Útkarbantartáshoz kapcsolódó erőgépbeszerzés Kővágóörs Községben

 

 

Kővágóörs Község Önkormányzata 8 090 852,00 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Útkarbantartáshoz kapcsolódó erőgépbeszerzés Kővágóörs Községben” című pályázati kiíráson. A projekt keretében Kővágóörs Község Önkormányzata erőgépet szerez be, aminek hatásaként 1 fő főállású munkahelyet hoz létre.

 

Kővágóörs Község Önkormányzata az 1922841746 aznosítójú pályázathoz 15% önerőt, azaz 1 427 798,00 Ft-ot biztosít. Az Önkormányzat a tervezett erőgépet várhatóan 2018. decemberében szerzi be.

A projekt keretében Kővágóörs Község Önkormányzata erőgépet kíván beszerezni az útkarbantartáshoz kapcsoló feladatok ellátásához. A projekt keretében 1 db AGT 850 NR Univerzális traktort kíván beszerezni nettó 7.495.000 Ft értékben. Az Önkormányzat azért választotta ezt a típust, mivel az AGT kistraktorok bármilyen típusú munkához rendkívül alkalmazkodóképesek és kiemelkedően gazdaságos üzemeltetést nyújtanak. A már rendelkezésre álló függesztett és vontatott munkagépet üzemelteséhez is megfelő lesz a beszerezni kívánt eszköz. Az Önkormányzat már rendelkezik tolólappal, melyet a traktorra függesztve olyan gépet kapunk, mellyel az Önkormányzat számára lehetővé válik az önkormányzati tulajdonban és vagyonkezelésben lévő utak folyamatos karbantartása. 

Kővágóörs jelentős mennyiségű belterületi és külterületi úthálózattal rendelkezik, melynek folyamatos karbantartása nélkülözhetetlen a település lakói számára. Az egyik leginkább érintett alapszolgáltatás a hulladékszállítás, melyet rossz időjárási körülmények között nehéz kivitelezni a földutak és bazaltzúzalékkal fedett utak kimosódásakor. Kővágóörs községben számos vállalkozás működik, melyek egy része turisztikai célt szolgál, a többi pedig elsősorban mezőgazdasági tevékenységet folytat. A község gazdasági szereplői számára nélkülözhetetlen, hogy az év egészében járhatóak legyenek a borospincék, mezőgazdasági földek, valamint a falusi vendéglátóhelyekhez tartó utak. Rossz időjárási körülmények idején elérhetetlenné válnak az olyan vállalkozások, mint a Barbara nyaralóház, valamint a Netti Villa.

A fejlesztést követően javulni fog Kővágóörs község kül- és belterületi úthálózatának állapota, mely növelni fogja a helyi és a településre látogató nyaralótulajdonosok és egyéb turisták elégedettségét. A projekt megvalósulása hozzá járul majd ahhoz, hogy csökkenjen az elvándorlás a településen. A projekt hatásaként 1 fő főállású munkahely jön létre a településen.

 

További információ kérhető:

 

Virág Attila, projektvezető
Tel.: 06-30-427-5350
Email: virag.attila@varosokologia.com