MAGAS BIOLÓGIAI ÉRTÉKŰ, TRADICIONÁLIS JEGYEKET HORDOZÓ LÁNGOLT KOLBÁSZ PROTOTÍPUS LÉTREHOZÁSA KOMPLEX NAGYÜZEMI TECHNOLÓGIÁVAL

A Deka Union Kft. 169,95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 komplex fejlesztési programban megjelent „GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázati kiíráson. A 309 000 000 forint összköltségű projekt megvalósításával a tradicionális lángolt kolbász nagyüzemi előállításának módszertana kerül kidolgozásra, visszatérve elődjeink jól bevált receptjeihez és gyártási technológiájához a mai modern kor kihívásait figyelembe véve.

 

A Deka Union Kft. a GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00424 azonosító számú pályázat nyerteseként, a projektet a kiírás követelményeinek és saját vállalásainak megfelelően hajtja végre. A projekt kivitelezéséhez 17 %-os önerőt, azaz 52 530 000 forintot biztosít. A projekt megvalósítás során a kedvezményes hitel összege 86 520 000 Ft. A beruházás várható befejezési dátuma: 2020. december 31.

A projektben létrejövő új termék/technológia/ prototípus új műszaki, tudományos eredmény kidolgozásával jön létre. Fejlesztésünk az egész húsipar számára alternatívát jelenthet a sütnivaló kolbászok piacán a logisztikai problémák kezelésére és a távolabbi, külföldi, piacok elérésére. Jelenleg a szavatossági idő jelentősen behatárolja a nyers sütnivaló piacok exportját, szinte lehetetlen megoldani a távolabbi célországok relációjában a folyamatos kiszállítást a rövid eltarthatóság miatt. Pedig a kereslet a kiváló minőségű és jó ízű Magyar Termék iránt egyre csak növekszik. A projekt során kifejlesztett termék eltarthatósága kétszer annyi lesz, mint a jelenlegi hasonló termékféleségek esetében, amelyhez ráadásul egy merőben szokatlan attraktív íz hatás is fog párosulni. A projekt termék-és csomagolásfejlesztési eredménye, a magas biológiai értékű lángolt kolbászt kizárólagosan a pályázó gyártja és forgalmazza, hazánkban, valamint Európa számos országában. A pályázó vállalkozás egyik tulajdonosa, Magyarország megkoronázott „kolbászkirálya”, aki saját több, mint fél évszázados gyártási tapasztalatát használja fel az új termékprototípus kialakításánál.

A fejlesztés eredményeként az egész ágazat vonatkozásában egy piacképes kiváló minőségű termék  jön létre, amely a mindennapok étkezését a gasztronómia ünnepi eseményévé teheti, öregbítve ezzel Hazánk és a Magyar Kulináris Művészet hírnevét.

 

A projektről további információ a www.deka-union.eu oldalon érhető el.

 

További információ kérhető:

 

Varga Artúr témavezető
Tel.: 06-30-841-2923
Email: varga.artur@gourland.eu